Een hoogtepuntje: door een deal tussen Vodafone Nederland en International Card Services (ICS) is het vanaf heden mogelijk om contactloos te betalen met een mobiele creditcard. ICS is de uitgever van de Visa World Card en deze is nu verkrijgbaar in de Vodafone Wallet.

Dankzij de ICS mobiele creditcard wordt het mogelijk om razendsnel, makkelijk en veilig te betalen met je mobiele telefoon. De technologie kan alleen gebruikt worden op Android-smartphones met Near Field Communication (NFC). Contactloos betalen is niet mogelijk zonder de nfc-technologie.

Certificering

En uiteraard moet je ook daadwerkelijk houder zijn van een Visa World Card met een Vodafone-abonnement. ICS heeft de meest populaire Android-telefoons gecertificeerd om de mobiele betalingen te mogen uitvoeren. Uiteraard zullen steeds meer telefoons aan dat rijtje toegevoegd worden. Het woord ‘iOS’ is in deze context nog niet gevallen.

Om de ICS Mobiele Creditcard te gebruiken hoef je je smartphone maar een paar seconden tegen een nfc-betaalterminal te houden. Voor bedragen tot en met 25 euro hoef je geen pincode in te toetsen. Jeroen Bosch van Rosenthal, CEO Division Europe bij ICS zegt: “Als je even een boodschap gaat doen, heb je nu alleen nog je mobiele telefoon nodig.”

Opmars contactloos betalen

Contactloos betalen maakt een opmars en de nfc-technologie wordt dan ook steeds vaker gebruikt. Volgens Deloitte zal deze ontwikkeling zelfs dit jaar in een stroomversnelling terechtkomen. Vodafone en ICS willen hier op inspelen. Bosch van Rosenthal zegt dat Vodafone het belangrijk vindt om de investeren in een veilig en adequaat systeem. Aan de nieuwe technologie zijn dezelfde hoge standaarden verbonden op het gebied van veiligheid en klantondersteuning als aan de door ICS uitgegeven creditcards.

“Mobiel betalen is net zo veilig als betalen met een gewone creditcard of een pinpas. Het systeem maakt gebruik van dezelfde technologie en betalingen worden verwerkt via hetzelfde netwerk. Elke betaling is beveiligd met een unieke beveiligingscode die niet kan worden hergebruikt voor latere transacties.”

Momenteel zijn de volgende toestellen gecertificeerd:

  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy S3 LTE
  • Samsung Galaxy S4
  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy S6 (Edge)
  • Samsung Alpha
  • Samsung Galaxy A5
  • HTC One M7, M8 en M9
  • Sony Xperia Z, Z1, Z2, Z3
Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *