RIM probeert de BlackBerry-lijn te vernieuwen om Android en iOS bij te houden. Hiertoe worden nieuwe smartphones ontworpen die radicaal verschillen van de huidige toestellen. Een prototype van de BlackBerry 'London' is uitgelekt, en dit toestel is inderdaad erg anders vormgegeven dan de huidige toestellen.

RIM's nieuwe toestellen zullen tevens het BBX-besturingssysteem gaan draaien, gebaseerd op QNX wat reeds op de PlayBook-tablets draait.

Op de foto (of is het een computer rendering?), gelekt door The Verge, is te zien dat de BlackBerry 'London' eenzelfde soort interface heeft als de PlayBook, waarbij je a la HP WebOS applicaties als speelkaarten ziet die je horizontaal kunt verschuiven en zo kunt multitasken. Verder is het uiterlijk van het toestel radicaal anders dan wat we nu gewend zijn. De scherpe hoeken doen een beetje 'Nokiaans' aan, en wit is altijd een mooie kleur om te zien.

Het toestel moet nog doorontwikkeld worden, en geruchten spreken over een geplande lancering in Q3 van 2012. Nog erg ver weg. Dus zeg het maar: yay of nee voor BlackBerry en een concurrent voor Windows Phone?

via: The Verge

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *