Woops: iemand stopte de S-Pen verkeerd terug in zijn nieuwe Galaxy Note 5. Het gevolg: de stylus zat muurvast. Toen hij ‘m er eenmaal uit kreeg, was de sensor van de S-Pen beschadigd. Samsung’s antwoord? Lees de handleiding!

Ontwerpfout?

Gedurende het S-Pen debacle werd gesteld dat de Galaxy Note 5 te maken zou hebben met een ontwerpfout. Als je de S-Pen verkeerd om in het toestel doet en ‘m vervolgens ruw verwijdert, dan kan je het toestel beschadigen.

Dit gebeurde meerdere mensen. Uiteindelijk werkte de stylus niet meer en werd de oorzaak gewijt aan ontwerpfouten van het toestel. Een ding is inmiddels wel zeker: je moet niet te makkelijk omgaan met het pennetje.

Lees de handleiding

Samsung’s simpele antwoord is dat de gebruikers gewoon de handleiding moeten lezen. Daarin wordt zelfs speciaal nog een waarschuwing gegeven dat het pennetje vast kan komen te zitten en je telefoon kan beschadigen wanneer je deze verkeerd om in het toestel doet.

Nou, zo stop je de S-Pen op een juiste manier terug in het toestel:

2015237-s-pen-manual-55dd846b39dae

 

Alleen als je ‘m op de juiste wijze erin stopt kan hij er volgens het veermechanisme zo weer uit gehaald worden. Zo voorkom je ook onverwachte scenario’s.

Meer kan Samsung er niet aan toevoegen en wij eigenlijk ook niet.


s-pen

De Galaxy  Note 5 is niet in Europa verkrijgbaar. Wellicht verschijnt er later deze week alsnog een Europese release, als we de geruchten mogen geloven.

Bron: BBC

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!