De samenwerking tussen chipmaker Qualcomm en smartphonefabrikant Samsung lijkt te worden beëindigd. Reden: de chips zouden overhit kunnen raken.

Qualcomm meldt dit tijdens de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van 2015. De fabrikant zegt dit jaar “een belangrijke klant” te zullen verliezen. Ondanks dat de chipmaker geen naam noemt, is het waarschijnlijk dat Qualcomm doelt op Samsung.

Samenwerking stopzetten

Volgens de geruchten is het Samsung dat de samenwerking heeft beëindigd. De smartphonemaker zou in het vervolg zijn eigen Exynos-chip voor smartphones en tablets willen gebruiken. De geruchten over een stopzetting in de samenwerking doen al langer de ronde. Samsung gebruikte de Snapdragon-chips van Qualcomm voor enkele smartphones, waaronder de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4.

Daar komt bij het nieuwe – nog te presenteren – vlaggenschip Samsung Galaxy S6 dus verandering in. De precieze oorzaak van de breuk is niet bekend. Wellicht wil Samsung zich puur en alleen richten op zijn eigen chips. Een andere reden kan echter zijn dat Qualcomm afgelopen tijd negatief in het nieuws is gekomen vanwege vermeende overhittingsproblemen met de aankomende Snapdragon 810-processor. Deze chip wordt gebruikt voor smartphones en vlaggenschepen van verschillende fabrikanten. Ook nieuwe smartphones, waaronder de OnePlus 2 en de nieuwe HTC One, zouden worden uitgerust met de nieuwe chip. Telefoonfabrikant LG heeft problemen met de Snapdragon ontkend en zet de samenwerking met Qualcomm door.

Qualcomm

De omzet van Qualcomm is in het eerst kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 met 7 procent gestegen. Verwacht wordt dat deze enigszins zal teruglopen door de geruchten over de breuk met Samsung.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *