Het lijkt het afgelopen jaar heel snel te gaan bij de berichtendienst WhatsApp. Werd er in april nog gemeld dat de grens van 500.000 actieve gebruikers was bereikt, nog geen negen maanden later zijn dat er al ruim 200 miljoen meer.

Dat maakt WhatsApp-oprichter Jan Koum bekend. In een bericht op Facebook – sinds vorig jaar eigenaar van WhatsApp – schrijft Koum erg blij te zijn met het behaalde aantal gebruikers. Daarnaast onthult hij ook dat er dagelijks maar liefst 30 miljoen appjes worden verstuurd.

Concurrentie

Het bericht van Koum wijst erop dat WhatsApp niet of nauwelijks echt te lijden heeft gehad onder de overname door Facebook. Destijds ontstond er veel ophef naar aanleiding van de overname. Zo zou de privacy niet voldoende gewaarborgd worden. Veel gebruikers stapten over naar alternatieven als Telegram en WeChat

Ondanks de negatieve reacties lijkt het toch juist de overname door Facebook te zijn die voor de grote groei aan gebruikers heeft gezorgd. In grote delen van de wereld (o.a. VS, Azië) was WhatsApp nog niet zo bekend als in Europa. Die naamsbekendheid is door de deal met Facebook echter flink toegenomen, wat voor een flinke uitbreiding van het aantal gebruikers heeft gezorgd.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *