De chatdienst WhatsApp komt met een webversie van de app. Gebruikers kunnen voortaan op hun pc berichten versturen en ontvangen. Dat geldt echter nog niet voor iedereen: iPhone-gebruikers hebben pech, want WhatsApp Web wordt nog niet voor Apple beschikbaar gesteld.

Op web.whatsapp.com kun je via de app berichten versturen. Op de website verschijnt een QR-code, die je moet scannen alvorens verbinding te kunnen maken met je mobiel. Bij het menu op de mobiele app verschijnt de optie ‘WhatsApp Web’. Nadat de QR-code is gescand, is je pc klaar voor gebruik. Dat scannen is nog niet bij iedereen mogelijk. Alleen als je de meest recente versie hebt van WhatsApp, kan je via de webversie chatten.

WhatsApp Web

iPhones niet ondersteund

De ondersteuning van WhatsApp op pc is, zelfs bij de meest recente versie, niet voor iedereen beschikbaar. Gebruikers van Android, Windows Phone en BlackBerry kunnen de QR-code scannen, maar iPhone-gebruikers hebben het nakijken. WhatsApp-oprichter Jan Koum zegt in een bericht op Facebook dat dit komt door “beperkingen van Apple’s platform”. Welke beperkingen hij precies bedoelt, is niet duidelijk. Verder schrijft Koum dat WhatsApp Web alleen kan worden gebruikt via Google Chrome.

Voor goed gebruik van WhatsApp Web moet je telefoon constant zijn verbonden met internet.

WhatsApp

WhatsApp is al tijden een zeer populaire berichtendienst. Onlangs werd de app overgenomen door Facebook. Dit leidde tot veel kritiek, en veel gebruikers stapten (tijdelijk) over op alternatieven als Telegram. Die laatstgenoemde biedt ook een pc-ondersteuning voor de berichtendienst. Daarnaast heeft Telegram een koppeling met het adresboek op de telefoon.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!