Volgens Digitimes gaat Microsoft in 2010 head on met Android en Apple met twee besturingssystemen, Mobile 6.5(.1) en Mobile 7. Dit staat haaks op eerdere beweringen dat Microsoft maar een besturingssyteem, Windows Mobile 7, gaat uitbrengen die iedereen wegvaagt.

Microsoft gaat de strijd met Apple’s iPhone en Google’s Android aan: Windows Mobile 6.5, gescheduled voor 1 oktober dit jaar, zal een touch-update krijgen in februari volgend jaar. Later dat jaar, vierde kwartaal, zal Windows Mobile 7 uitkomen met multi-touch. Tegelijkertijd zal de prijs van 6.5 verlaagd worden om zo lijnrecht tegenover open-source Android te komen, terwijl Mobile 7 de iPhone gaat proberen te troseren.

HTC’s TouchFlo 3D 2.6 Manilla wat op de HTC Leo draait, is gebaseerd op Windows Mobile om zo te kunnen concureren met Android en de iPhone.

Microsoft (Steve Ballmer) had al eerder aangekondigd geen strijd aan te willen gaan met meerdere Windows Mobile versies, maar misschien is dat toch wel nodig aangezien de prijzen van de iPhone en Android niet gelijk zijn. Microsoft ondersteund ook veel verschillende hardwaremakers en verschillende type telefoons.

Deze geruchten komen uit Azie, specifiek bij Tawian bronnen, maar het zegt veel over de strategie die Microsoft wil gaan voeren om zich staande te houden tegen Android  en de iPhone.

Touch update voor windows Mobile 6.5

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *