Met de aankondiging van de Mango-update van Windows Phone naar versie 7.1 was iedereen erg benieuwd naar het nieuws van Nokia. Helaas werden er überhaupt geen nieuwe smartphones getoond, maar werd er wel bij verteld dat Nokia nog steeds druk bezig is met de ontwikkeling ervan. Tevens zijn ZTE, Fujitsu en Acer ingestapt.

Nokia mikt op 2011 voor de eerste Windows Phone-toestellen. Deze zullen Mango, ofwel Windows Phone 7.1 draaien bij aanvang.  Helaas was er gisteren bij de presentatie van Windows Phone 7.1 geen spoor te bekennen van eventuele concept-phones van de Finse maker.

Uit de hoek van de fabrikanten kwam er wel nieuws dat het Chinese ZTE (samen met Huawei één van de twee giganten in China momenteel), Fujitsu en Acer licentienemers geworden zijn van Windows Phone 7. ZTE heeft reeds aangegeven hun toestellen ook naar Europa te willen brengen. Of dit onder eigen merknaam gaat, of misschien via een branded phone van een provider, zoals Huawei dat deed met de T-Mobile Pulse, is niet bekend.

Grote afwezige was overigens Dell, die niet meer genoemd werd tijdens de presentatie. Blijkbaar viel de Venue Pro wat tegen?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.