Pyramid Research maakte op 7 mei bekend Windows Phone in 2015 groter zou zijn geworden dan Android. Dit bleek echter niet correct te zijn want al eerder zal Windows Phone Android voorbij gestreefd zijn.

Om dit recht te zetten werd er een nieuwe publicatie gedaan en daaruit blijkt dat al in 2013 Windows Phone een serieuze speler is geworden en dus groter zal zijn dan Android.

Stela Bokun legt de berekening als volgt uit: “While we acknowledge the momentum that Android is experiencing and will continue to experience in 2011 and 2012, we believe that Nokia and Microsoft are a very powerful tandem, and that will show in its full force by the end of 2013″.

Nokia zal echter zorgen dat de prijzen van de toestellen omlaag kunnen en ook spelers als LG, Samsung en SonyEricsson zullen met WP7 toestellen op de markt komen.

Nokia heeft het uiteraard zwaar gehad met Symbian maar ze kunnen een stootje hebben en kunnen nu met de nieuwe focus snel gaan schakelen. De andere spelers in de markt waaronder Apple en BlackBerry zullen niet meer veel groeien. De reden hiervoor is dat ze niet kunnen profiteren van de effort van andere hardware fabrikanten om toestellen met hun OS op de markt te zetten en dus schaalvoordelen en marketing power missen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *