Voor de Windows Phone Marketplace liggen er wel degelijk kansen voor ontwikkelaars. Ondanks dat de Apple App Store veel succesvoller is qua absolute aantallen downloads van softwaretitels, biedt de nieuwigheden van de Microsoft Marketplace kansen voor nieuwe binnenkomers op het Windows Phone-platform.

Ontwikkelaars die hun bomen niet meer door het bos van de App Store kunnen onderscheiden, doen er goed aan om eens naar nieuwe platformen te kijken zoals Windows Phone. Ontwikkelaar Anlock, gespecialiceerd in kinder- en educatieve spelletjes, heeft veel van hun titels zowel op iOS als Windows Phone uitgebracht. Waar recensies op beide platformen over het algemeen hoog zijn, heeft Anlock voor iOS veel uitgegeven om hun producten zichtbaar te maken, terwijl er voor Windows Phone niks aan advertenties is uitgegeven.

De uitkomst? Op Windows Phone 7 zijn er vijf keer zovel titels verkocht als op iOS. Als resultaat is in de Amerikaanse Marketplace Anlock te vinden op nummer 1 in de categorie familie/kinderen, wat op zijn beurt de verkopen weer stimuleert.

Zo zie je maar weer: honderdduizenden apps in je marketplace hoeft niet veel te zeggen, het gaat ook om de vindbaarheid van je applicatie.

via: WPCentral

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *