Volgens nieuwe geruchten uit het Microsoft-kamp zal de grote Windows Phone ‘Blue’-update, synchroon ontwikkeld met de Windows ‘Blue’-update, wellicht pas in 2014 beschikbaar komen. Microsoft wil onder andere de compatibiliteit van API’s voor Windows Phone 8 en Windows 8 beter uitwerken voordat aan een uitrol wordt gedacht.

Dit meldt Microsoft-kenner Mary Jo Foley. De ‘Blue’-serie aan updates die voor alle Microsoft-platformen zullen verschijnen, zullen met name de touch-mogelijkheden vergroten, en klassieke Microsoft-diensten zoals Office geschikter maken voor het werken op mobiele apparaten zoals Windows Phone-toestellen of Windows Tablets.

Een van de zaken waarmee Microsoft doorgaat, is het integreren van de kernen van verschillende Microsoft besturingssystemen. Zo is de kern van Windows Phone 7 ten faveure van de kern van Windows Phone 8 uitgefaseerd, en is de kern van Windows Phone 8 weer gebaseerd op Windows 8 zodat ontwikkelaars makkelijker apps kunnen porteren over de platformen heen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *