Dat Android en iOS 'de grootsten' zijn, weten we inmiddels wel. Het wordt echter de komende tijd erg spannend wie de onbetwiste nummer drie gaat worden. Symbian wordt actief uitgefaseerd door Nokia, maar het gaat ook niet al te goed met RIM BlackBerry: in zowel Ierland als Italië worden Windows Phone-toestellen zelfs al meer gebruikt.

Wat dat betreft hebben we hier in Nederland wellicht een vertekend beeld wat betreft BlackBerry-toestellen, die in ons kikkerlandje uitermate populair zijn. Populair, in mijn ogen, voornamelijk bij de wat hippere, nog niet heel vermogende tieners. Waar de BlackBerry in Nederland nog erg populair is, is de populariteit in andere Europese landen toch wanende.

Uit surfgedrag blijkt, dat tegenwoordig in zowel Ierland als Italië er méér wordt gesurft met Internet Explorer vanuit een Windows Phone-toestel, dan BlackBerry-browsers. Daarnaast neemt dat aandeel van Windows Phone alleen maar toe, terwijl BlackBerry in een vrije val geraakt lijkt te zijn.

Wil je dus geld zetten op een nummer drie achter Android en iOS, dan lijk je er goed aan te doen niet op BlackBerry of Symbian te wedden, maar naar Windows Phone te kijken…

via: WMPU

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *