In de categorie koffiedik kijken hebben we vandaag de analisten van Strategy Analitics, die een poging doen om de markt voor online softwarewinkels te voorspellen voor het komende jaar. Voor Windows Phone wordt een kleine absolute groei voorspeld.

De cijfers voor het onderzoek zijn gebaseerd op een rondvraag rond ontwikkelaars voor hun korte-termijn plannen qua softwareverkopen op verschillende mobiele platformen.

Te zien is dat waar de iPad aan momentum wint, de iPhone juist aan momentum verliest. Echter is dit voor iPhone-gebruikers geen reden voor paniek: met de helft van de ondervraagde ontwikkelaars is de iPhone nog steeds het platform met de meeste interesse van ontwikkelaars. Android zal zich verstevigen als de nummer 2 platform voor ontwikkelaars. Windows Phone zal een grote relatieve groei kennen van 3% naar 8% bij ontwikkelaars, maar toch nog achterblijven op de grote spelers. Dit zal waarschijnlijk hoger worden naarmate Microsoft meer Windows Phone-toestellen in handen van de consumenten kan plaatsen in 2012.

Grote verliezer zal RIM zijn, waar Strategy Analytics slechts 1% overblijfsel voor de BlackBerry App World voorspelt. Symbian is al niet eens meer opgenomen in het onderzoek.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *