Windows Phone is groeiende! De Marketplace met applicaties is inmiddels de 40.000 titels gepasseerd. Belangrijker is misschien wel dat ook de belangrijke toptitels van andere platformen steeds vaker op Windows Phone te vinden is. Wat heb je eraan dat de zoveelste half werkende klokapplicatie voor je platform geschreven wordt, terwijl de écht goed werkende applicaties wegblijven? Hopelijk komen de ontwikkelaars overstag als Windows Phone ook in marktaandeel gaat groeien.

De vorige mijlpaal van 30.000 apps werd al in augustus dit jaar gehaald. In de twee daarop volgende maanden werden er dus gemiddeld 5000 apps gepubliceerd in de Marketplace, een record.

Vooralsnog, als we puur naar nummers kijken, staat Apple's App Store nog fier bovenaan met 500.000 apps. De Android Marketplace heeft er nu 300.000.

Maar nogmaals, het zou goed zijn als er naar kwaliteit gekeken wordt. De verschijning van SoundHound en Spotify vorige week bijvoorbeeld, is iets waar je vrolijker van wordt dan 1000 andere, maar nutteloze applicaties!

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.