Windows Phone in Nederland, de échte introductie vond gisteren plaats in Amsterdam. Tenminste, volgens Microsoft en HTC. Vorig jaar was er natuurlijk al de soft launch, waarbij de HTC Trophy, de Samsung Omnia 7 en de LG Optimus 7 geintroduceerd werden. 

Er is in het afgelopen jaar echter geen aandacht meer besteed aan het verder uitzetten van Windows Phone in de Nederlandse markt, mede door het ontbreken van een Nederlandse versie van het OS. Mark Moons (HTC): "Het ecosysteem moet in orde zijn voor je aan je awareness kunt werken. In de eerste week van oktober zal de Nederlandse versie eindelijk beschikbaar komen, dus het is tijd voor lawaai!"  

Bij een nieuwe introductie hoort natuurlijk ook een nieuwe slogan:

'Nooit meer iets missen. Het begint met een Windows Phone'.

Maar hoe zorg je er nou voor dat iedereen hiervan bewust wordt? Om Windows Phone meer in de markt te krijgen worden er een aantal maatregelen genomen, waaronder training van het winkelpersoneel. "Er is relatief veel educatie in vergelijking met andere operating systems. Winkelpersoneel zal goed getraind worden om de klant uit te kunnen leggen wat het systeem allemaal kan. Doen is weten", aldus Mark Moons. 

Ook zakelijk verwachten ze veel. Mark Moons: "Het is zakelijk een zeer sterk product. Het aanbieden van Windows Phones past ook bij HTC, ze bieden met de toestellen graag keuze in meerdere goede besturingssystemen". Het laatste jaar is er veel Android uitgebracht, ze willen nu de verhouding terugbrengen. 

Maar hoe zit het dan met Nokia? Ook daar is even kort aandacht aan besteed tijdens de bijeenkomst. Begin dit jaar is de samenwerking natuurlijk aangekondigd, wat gaat daar nu gebeuren? Volgens Maarten Sonneveld (Microsoft) gaat het partnership met Nokia verder dan alleen het uitbrengen van toestellen met Windows Phone. "Nokia helpt het ecosysteem van Windows Phone verder, door investeringen te doen in het OS en de ontwikkeling ervan". 

Momenteel heeft Nederland ongeveer 800 developers rondlopen die toepassingen ontwikkelen voor Windows Phone. Op de vraag of het niet te 'saai' is voor ontwikkelaars, omdat alle hardware bijna hetzelfde is, geeft Sonneveld aan dat ze juist blij zijn met consistente hardware. Zoals eerder vermeld zal de Nederlandse versie van Windows Phone in de eerste week van oktober beschikbaar in NL winkels. De volgende Nederlandse applicaties zullen daarbij onder andere meteen beschikbaar zijn: Telegraaf, Schiphol, Rode Kr, KLM, Repudo en RTLZ.

Wat zijn jouw verwachtingen van Windows Phone? Discussieer mee! Bekijk foto's van het event en de toestellen op Facebook.

 

 

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *