Behalve een sterrenregen bracht de afgelopen nacht ons nog meer. Zo presenteerde het Chinese Xiaomi de Redmi Note 2. Dit is een phablet met een strakke look en een nog strakkere verkoopprijs. Ook verschijnt er een Prime-variant van het toestel met 4g-ondersteuning.

Specificaties

De Redmi Note 2 is een 5,5 inch phablet met een IPS LCD-beeldscherm met een full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De processor betreft een octa-core Mediatek Helio X10 met een kloksnelheid van maximaal 2,0 GHz. Daarnaast is er 2 gigabyte werkgeheugen beschikbaar en 16 gigabyte aan interne opslag (uitbreidbaar met microSD). De accu telt 3,060 mAh en is verwisselbaar.

Op de achterkant heeft de fabrikant een 13-megapixelcamera met f/2.2 geplaatst en gezichtsdetectie. De frontcamera telt 5 megapixels. De telefoon heeft een voornamelijk plastic behuizing. Bij elkaar is de phablet 15,2 bij 7,6 centimeter groot en is 8,3 millimeter dik.

Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en is voorzien van Miui 7, Xiaomi’s nieuwe interface. Deze introduceert gezichtsherkenning en voorziet een betere accuduur. Ook kun je je toestel meer personaliseren, waarbij veel kleuren aan te pas komen. Deze krijgt op 19 augustus een internationale lancering.

redmi note 2

Prijzen

De Redmi Note 2 wordt deze week (16 augustus) in China uitgebracht en kost 799 yuan. Dat komt neer op pakweg 112 euro. Daarnaast verschijnt de Redmi Note 2 Prime, een 4g-ondersteunende 32 GB/2,2 GHz variant van de Redmi Note 2. Deze gaat zo’n 140 euro kosten.

Echter kost het nogal wat voeten in de aarde om de telefoon in Nederland te kunnen gebruiken. Ten eerste moet je de Redmi Note 2 zien te importeren wat je ongetwijfeld veel geld kost, ten tweede ondersteunt de telefoon alleen de hoge frequenties in Nederland.

redmi note 2-3

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!