Er is nieuw programma dat ook voor niet-mobiele gebruikers interessant is: Xobni. Dit is een Outlook add-in die het makkelijker maakt om je inbox te managen.

Zelf heb ik als beta-tester Xobni al enkele maanden in gebruik. Het feit al dat ik een persoon ben die veel dingen uitprobeert, maar vaak weggooit, maar Xobni nog steeds vrolijk aan staat in mijn Outlook, zegt denk ik wel wat over de slimmigheid van dit product.

Wat is Xobni, en hoe kan het de mobiele gebruiker van Outlook helpen? Nou, de specifieke mobiele gebruiker misschien niet, maar aangezien deze vaak van Exchange Activesync of de Outlook-client gebruik maakt in combinatie met mobiele apparatuur, kan het een stap in de goede richting zijn om je inbox schoon en netjes te houden.

Xobni is een add-in voor Outlook die als verticale taakbalk in Outlook verschijnt. Tijdens de installatie zal het al je mailtjes doorploegen en categoriseren, zelfs (of moet ik zeggen: juist) de mailtjes die je in .pst-bestanden als archief hebt opgeslagen. Xobni probeert tussen alle contactpersonen relaties te leggen: heb je van je baas vaak mailtjes gekregen met een CC naar Truus? Dan zal Truus wel de secretaresse van je baas zijn, en wordt het makkelijk om automatisch de link te leggen naar Truus in jouw mailtjes naar de baas. Ook kun je in realtime on-the-fly oude attachments en mailberichten doorzoeken, zoals bijvoorbeeld Google Desktop dat voor je hele computer doet. Tenslotte wordt er ook behoorlijk wat statistiek bedreven. Krijg je van je Chinese collega nooit mailtjes na 10 uur ’s ochtends Nederlandse tijd? Dan zie je dat in één oogopslag in Xobni. Dat betekent dat hij dan waarschijnlijk niet meer op kantoor is, en kun je hem beter gewoon even bellen.

Dit zijn voordelen die Outlook standaard niet ingebouwd heeft. Xobni is gratis te downloaden op http://www.xobni.com .

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.