Op de diverse techsites is het bericht naar buiten gekomen, en inmiddels ook bevestigd door Microsoft, dat je Yahoo account de veroorzaker is van het hoge dataverbruik op Windows Phone 7 toestellen. Microsoft belooft een fix in de komende weken.

Het is al een tijdje bekend dat Windows Phone 7 bij sommige mensen om een of andere duistere reden teveel data verstookt over 3G. Na het veelvuldig opduiken van dergelijke berichten is Microsoft direct met een onderzoek begonnen naar wat er mogelijk aan de hand kan zijn, en een paar weken terug liet Microsoft al weten het probleem geïdentificeerd te hebben inmiddels. Dat bleek een

‘third party solution’

te zijn, maar welke precies wilde Microsoft toen niet bij naam noemen.

Vandaag is bekend geworden wie de veroorzaker is van de hoge data-concumptie, en dat blijkt Yahoo te zijn (dat verklaart ook meteen waarom niet iedereen er last van had). Overigens is Microsoft niet de enige die aan het graven is gegaan, maar ook Raphael Rivera van het ChevronWP7 team is aan het zoeken gegaan. Hij kwam tot de zelfde conclusie als Microsoft (die enkele uren na de bevindingen van Raphael pas met een reactie kwamen), en die is dat Yahoo’s IMAP implementatie op een verkeerde manier antwoordt op bepaalde verzoeken. Yahoo’s

IMAPgate

software verbruikt ongeveer 25 maal zoveel data als nodig zou zijn, en is daarmee zeer inefficient te noemen…

Als je echt technisch wil worden, dan kun je eens even gaan kijken op de site van Raphael waar hij het probleem exact uitlegt met voorbeelden code-lines.
Voor de eindgebruikers is het vooral interessant om te weten dat Microsoft en Yahoo het probleem gezamelijk hebben opgelost en dat er een fix wordt uitgerold in de komende weken.

Tot die tijd raadt Raphael (en MS) je aan om voorlopig data alleen nog maar via WiFi te laten lopen, OF om je Yahoo account zodanig in te stellen dat je uitsluitend handmatig je gegevens ophaalt. Overigens heeft Microsoft ook nog een kleine zeldzame issue met

Exchange Active Sync

(het protocol wat Google ook gebruikt) gevonden, en ook daarvoor staat een fix klaar in die zelfde update die we binnen enkele weken mogen verwachten. Meer over dit probleem kun je lezen via Paul Thorrott van WindowsPhoneSecrets.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.