Het Chinese ZTE neemt met de lancering van hun eigen ZTE v98 Windows 8 Pro-tablet een bijzondere plaats in. Het is een van de weinige fabrikanten die zowel ingestapt is met Windows Phone-toestellen en Windows 8 Pro-tablets voor de zakelijke markt. Met deze strategie probeert ZTE een brede markt te bedienen.

Momenteel is de verdelig dusdanig dat de pure PC-bouwers zich niet (meer) willen wagen aan Windows Phone, zoals HP en Dell laten zien, maar dat ze meer dan geïnteresseerd zijn in Windows 8 Pro-tablets voor de zakelijke markt, waar ze nog steeds veel PC's en laptops aan leveren.

Het Chinese ZTE is een uitzondering: met name bekend van mobiele telefoons, maar zodadelijk ook van de ZTE V98 Windows 8 Pro-tablets, gericht op de zakelijke markt. Deze tablet werd samen met partner Intel gelanceerd. De ZTE V98 bevat Intel's nieuwste Clover Trail CPU en heeft een 10.1-inch display met een widescreen resolutie van 1366 x 768 pixels. Het chassis aan de buitenkant is gemaakt van aluminium. Binnenin vinden we 32 GB opslaggeheugen, 2 GB RAM en een uitbreidingsmogelijkheid met microSD van maximaal 64 GB. Achter zien we een 8 megapixel camera, en voor een camera voor videobellen.

Met de connectiviteit zit het ook goed: behalve WiFi en BT heeft deze tablet ook 3G-verbinding. Het gewicht is minder dan 700 gram en de tablet is 8.9 mm dik.

In intrede van spelers zoals ZTE op de PC/Tablet-markt geeft goede hoop dat de prijzen wat concurrerender kunnen worden.

via Engadget

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *