Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Samsung heeft zijn nieuwste aanwinst in de S21-reeks gepresenteerd: de Samsung Galaxy S21 FE. Hij heeft nagenoeg dezelfde high-end specificaties als de Samsung Galaxy S21, maar dan voor een zachter prijsje. Wij hebben de belangrijkste specs op een rij gezet voor jullie.

“De Samsung Galaxy S20 FE en de Galaxy S21 line-up werden alom lovend ontvangen en met de S21 FE 5G hebben we gekozen voor eenzelfde aanpak”, zo vertelt zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland, in het persbericht over het nieuwe toptoestel. “De smartphone is uitgerust met functies waar Galaxy-fans al jaren blij van worden. De S21 FE voldoet niet alleen 100 procent aan de verwachtingen, hij overtreft die zelfs op veel vlakken.”

Samsung Galaxy S21 FE: high-end kwaliteit

De Samsung Galaxy S21 FE -waarbij de letters FE staan voor Fan Edition- heeft net als de reguliere Galaxy S21 van afgelopen jaar een AMOLED-display met een verversingssnelheid van 120 hertz. Het beeldscherm is ditmaal een fractie kleiner, namelijk 6.4 inch in plaats van 6.7 inch. Dankzij de QHD+ resolutie van 1080 bij 2400 pixels ziet alles er haarscherp uit. Het display is wederom voorzien van Corning Gorilla Glas Victus.

Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 888, een octacore-processor waarbij de kloksnelheden kunnen oplopen tot 2,84 GHz. Deze wordt bijgestaan door de Adreno 660 GPU en 6 GB of 8 GB werkgeheugen, afhankelijk van de uitvoering. Standaard komt hij met 128 GB of 256 GB intern geheugen. Het geheugen uitbreiden met microSD-kaart is er helaas niet bij.

Ten opzichte van de Galaxy S21 heeft de accu van de Galaxy S21 FE een flinke upgrade gekregen. In plaats van een 4.000 mAh batterij heeft de nieuwste telg een accucapaciteit van 4.500 mAh. Deze ondersteunt 25 watt Fast Charging, 15 watt Fast Wireless Charging en Reverse Wireless Charging. Dat laatste is handig als je draadloze oordopjes bijna leeg zijn.

Samsung Galaxy S21 FE

Kleine compromissen

Net als zijn voorloper heeft de Samsung Galaxy S21 FE drie camera’s aan de achterkant. De reguliere camera heeft een resolutie van 12 megapixels en is uitgerust met optische beeldstabilisatie. De groothoeklens telt eveneens 12 megapixels en beslaat een hoek van 123 graden. De telefotocamera tot slot heeft een resolutie van 8 megapixels en heeft 30x Space Zoom. Aan de voorzijde vinden we een 32 megapixel selfiecamera.

Net als het topmodel van vorig jaar zijn de camera’s in een eiland verwerkt. Maar in tegenstelling tot het vlaggenschip van afgelopen jaar is het camera-eiland ditmaal niet van aluminium gemaakt. Het eiland is, net als de rest van de achterkant, van polycarbonaat. Het is één van de compromissen ten opzichte van de reguliere Galaxy S21.

Een ander compromis is dat je niet langer een ultrasone in-display vingerafdrukscanner krijgt, maar een optische scanner. Zodra je je duim op de scanner legt, licht hij op om je duimprofiel te analyseren. De duurdere ultrasone scanners doen dit aan de hand van supersonische trillingen. Desalniettemin is de vingerafdrukscanner van de Galaxy S21 FE razendsnel.

Adviesprijs Samsung Galaxy S21 FE

Verder draait de Samsung Galaxy S21 FE out-of-the-box op Android 12. Daar overheen heeft Samsung de nieuwste versie van zijn eigen interface gelegd: One UI 4. Voor Samsung-gebruikers zal het nieuwe toestel dus vertrouwd aanvoelen. Tot slot is het toestel IP68 gecertificeerd en kan hij uit de voeten met 5G.

De Samsung Galaxy S21 FE is vanaf 11 januari verkrijgbaar vanaf 749 euro. Daarvoor krijg je de uitvoering met 128 GB intern geheugen en 6 GB RAM. Voor twee keer zoveel opslagcapaciteit moet je enkele tientjes verder in de buidel tasten: daar hangt een prijskaartje van 819 euro aan. Liefhebbers kunnen het toestel nu al reserveren. De Galxy S21 FE is verkrijgbaar in de kleuren groen, lavendel, grafiet en wit.

Samsung Galaxy S21 FE

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen