Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Over een paar maanden onthult Google een nieuwe smartphone voor het mid-range segment: de Google Pixel 6a. Volgens Max Jambor, een bekende leaker die in het verleden vaak correcte uitspraken deed over nog niet verschenen toestellen, kunnen we de middenmoter eind mei verwachten. Hij suggereert dat Google de aanstaande middenklasser tijdens Google I/O uit de doeken doet.

Dit jaar is het zes jaar geleden dat Google zijn eerste smartphone onder eigen naam onthulde: de Google Pixel. Aanvankelijk bracht de zoekmachinegigant alleen maar high-end telefoons op de markt. Met de introductie van de Google Pixel 3a in mei 2019 veranderde dat. Sindsdien heeft Google naast een vlaggenschip ook telefoons in het middensegment.

De Pixel 3a verscheen in twee varianten: een ‘kleine’ uitvoering met een beeldscherm van 5.6 inch, en een XL-editie met 6.0 inch groot scherm. In 2020 veranderde de zoekreus van strategie door het XL-model niet langer uit te brengen. Sindsdien is er een variant met en zonder 5G-connectiviteit.

De meest recente Pixel-telefoon in het middensegment, is de Google Pixel 5a 5G. Deze dateert uit augustus 2021. Volgens het geruchtencircuit kunnen we ook dit jaar een nieuwe toevoeging verwachten in het mid-range segment.

‘Presentatie Pixel 6a tijdens Google I/O’

Dit toestel, de Google Pixel 6a, wordt naar verluidt tijdens Google I/O gepresenteerd, het jaarlijkse techcongres van de zoekgigant. Het evenement staat niet alleen in het teken van netwerken: Google gebruikt het podium tevens om een kijkje in de keuken te geven en te laten zien waar het bedrijf aan werkt. Zo toonde Google afgelopen jaar de eerste details over de besturingssystemen Android 12 en Wear OS.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Google smartphones onthult tijdens Google I/O. Het techbedrijf deed dat al in 2019, toen we kennis mochten maken met de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Dat Google de nieuwste middenklasser tijdens de techbeurs wil onthullen, is dus niet zo ver gezocht als sommigen misschien denken.

Een precieze datum noemt Jambor niet. Zijn collega techjournalist Jon Prosser denkt nu al te weten wanneer het evenement plaatsvindt. Hij vermoedt dat Google I/O 2022 op donderdag 26 mei plaatsvindt. Volgens hem grijpt Google de gelegenheid aan om zijn eerste smart watch te onthullen: de Pixel Watch. Mogelijk toont Google hier tevens zijn eerste opvouwbare telefoon: de Google Pixel Fold, of Google Pixel Notebook zoals hij ook wel wordt genoemd. Het belooft nu al een gedenkwaardige beurs te worden.

Dit weten we tot nu toe over de Google Pixel 6a

Geruchten over de Google Pixel 6a gaan al een tijdje de ronde op internet. Volgens deze berichten krijgt het toestel een 6.2 inch OLED-display met Full HD+ resolutie van 1080 bij 2400 pixels. Om geld te besparen ten opzichte van zijn high-end tegenhangers, de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro, krijgt de middenmoter geen vingerafdrukscanner onder het scherm. Mogelijk is deze, net als bij zijn voorgangers, aan de achterkant van het toestel te vinden.

Mogelijk krijgt de Pixel 6a dezelfde chipset als de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, namelijk de Google Tensor. Dit is een octa-core chip die geklokt is op een topsnelheid van 2,80 GHz. De opslagcapaciteit bedraagt in ieder geval 128 GB. Je kunt geen extra opslagruimte bijkopen, omdat er geen plek is vrijgemaakt voor een microSD-kaart. Wellicht krijg je, net als afgelopen jaar, 6 GB aan werkruimte. Over de camera’s kunnen we nog geen zinnig woord zeggen.

Kijk jij al uit naar de Google Pixel 6a?

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen