Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het duurt niet lang meer totdat Motorola zijn nieuwste vlaggenschip presenteert, de Motorola Edge 30 Pro. Wanneer we hem met onze eigen ogen mogen aanschouwen en wat hij gaat kosten is nog onbekend. Wel weten we precies hoe hij eruit gaat zien. Woensdag publiceerde de Duitse techjournalist Roland Quandt de officiële persplaatjes van het toestel. Tevens zegt hij het fijne te weten over de specificaties.

Geruchten over de Motorola Edge 30 Pro circuleren al een tijdje op internet. Volgens de laatste berichten is het een rebranding van de Motorola Edge X30, een high-end smartphone die vooralsnog alleen in China verkrijgbaar is. Toegegeven, de plaatjes die we eerder van de Motorola Edge 30 Pro zagen, lijken als twee druppels water op de Chinese variant. Het klinkt dus aannemelijk dat de Amerikaanse smartphoneproducent hetzelfde toestel onder een andere naam in Europa en de VS op de markt brengt.

High-end specificaties voor een zacht prijsje

Quandt is er heilig van overtuigd dat de dochteronderneming van Lenovo dezelfde prijstactiek hanteert als OnePlus in zijn begindagen. Toen maakten we kennis met een mobiele telefoon uit het hogere segment, maar dan voor een fractie van de prijs. Niet voor niets noemde OnePlus zijn toestellen flagship killers. De Motorola Edge 30 Pro wordt op dezelfde manier aangeprezen: een smartphone met high-end specificaties en een zacht prijskaartje.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwkomer van Motorola? Om geld te besparen heeft de Motorola Edge 30 Pro geen aluminium behuizing, maar een jasje van polycarbonaat. Op alle andere onderdelen heeft de smartphonemaker kosten noch moeite gespaard. Het beeldscherm is 6.7 inch in doorsnee en telt 1080 bij 2400 pixels. Beelden vloeien over het AMOLED-display dankzij de verversingssnelheid van 144 hertz. De vingerafdrukscanner zit niet onder het scherm, maar aan de zijkant van de behuizing.

Motorola Edge 30 Pro

Geen 200 megapixelcamera

Zoals gezegd doet de Motorola Edge 30 Pro qua rekenkracht niet onder voor de concurrentie. Hij wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, een octa-core processor die in staat is om pieksnelheden tot 3,0 GHz te halen. Zoals je van een moderne smartphone mag verwachten heeft de chipset een geïntegreerd 5G-modem. Deze wordt aangevuld met 8 GB RAM en 128 GB intern geheugen gebaseerd op UFS 3.1. De opslagcapaciteit uitbreiden met microSD-kaart is jammer genoeg niet mogelijk. Er is wel ruimte voor twee nanosimkaarten. Ook NFC, Bluetooth 5.2 en WiFi 6E ondersteuning is van de partij.

Eerder hoorden we geruchten over een camera met een resolutie van 200 megapixels. Daar klopt volgens Quandt niets van. Volgens de techjournalist krijgt de Motorola Edge 30 Pro twee 50 megapixelcamera’s. De een is een reguliere lens met optische beeldstabilisatie (OIS), de ander een ultragroothoeklens. De derde camera is een 2 megapixelcamera om diepte vast te leggen. Voorop vinden we een selfiecamera met een resolutie van 60 megapixels.

De accucapaciteit bedraagt 5000 mAh en is dankzij 68 watt TurboPower razendsnel opgeladen. De telefoon draait out-of-the-box op Android 12, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Er doken onlangs geruchten op dat het toestel met Smart Stylus afgeleverd zou worden. Daar weet de Duitse techjournalist niets van af.

Binnenkort meer details over adviesprijs

Wanneer Motorola de Motorola Edge 30 Pro uit de doeken doet, is onbekend. Quandt verwacht dat de fabrikant dit vlak voor het Mobile World Congress (MWC) doet, dat op 24 februari plaatsvindt. Details over de adviesprijs ontbreken nog op dit moment. Daarover en de releasedatum hopen we op korte termijn meer te horen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen